kuva: Kalajoen kaupunki
Kalajoen kaupunginhallitus esittää, että luottamusta ja työrauhaa ryhdytään parantamaan ulkopuolisen asiantuntijan avulla.

Kalajoen kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto ei aseta tilapäistä valiokuntaa selvittämään kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin luottamusta.

Lisäksi hallitus esittää, että luottamushenkilöorganisaatio ja virkajohto aloittavat ulkopuolisen asiantuntijan johdolla neuvottelumenettelyn luottamuksen ja työrauhan palauttamiseksi sekä työnjaon ja pelisääntöjen täsmentämiseksi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Mauno Rahkolan, kesk., esitys hyväksyttiin maanantaisessa kokouksessa äänin 5–4. Jukka Rahjan, kesk., tekemän vastaesityksen mukaan kaupunginhallitus olisi esittänyt vain, että valtuusto ratkaisee valiokunnan perustamista koskevan asian.

– Irtisanomisaloitteessa ei ole kyse epäluottamuksesta muita luottamushenkilöitä tai virkamiesjohtoa kohtaan. Jotta toiminta voisi palautua normaaliksi, epäluottamuksen taustalla olevat syyt tulee selvittää. Tätä tarkoitusta varten on säädetty mahdollisuudesta perustaa tilapäinen valiokunta. Valiokunta voi tarvittaessa kuulla ulkopuolisia asiantuntijoita. Valiokunnan työn oheen tai valiokunnan työn päätyttyä voidaan tarvittaessa hankkia myös ulkopuolista apua, Rahja perusteli esitystään.

Voittaneen esityksen takana olivat Rahkolan lisäksi Eija Pahkala, kesk., Mari Niemelä, kesk., Hanna Saari, kok. ja Sirkka Alho, kesk. Vastaesitystä tukivat Rahjan lisäksi Vesa Hihnala, kesk., Meri Säteri, vihr., ja Timo Suni, sd.

Yhteensä 11 Kalajoen valtuutettua ja varavaltuutettua jätti 24. syyskuuta aloitteen kaupunginjohtajan irtisanomiseksi luottamuspulan perusteella.