Valtioneuvosto nimitti Kari Hakarin STM:n sosiaali- ja terveydenhuollon ohjausosaston osastopäälliköksi
kuva: Seppo Haavisto
Kari Hakari aloittaa viiden vuoden määräaikaisessa tehtävässään 1.5.2020.

Valtioneuvosto nimitti Kari Hakarin torstaina STM:n sosiaali- ja terveydenhuollon ohjausosaston osastopäälliköksi. Hakari aloittaa viiden vuoden määräaikaisessa tehtävässään 1.5.2020.

Hakari on toiminut syksystä 2019 lähtien STM:n sosiaali- ja terveydenhuollon ohjausosastolla johtavana asiantuntijana sote-uudistuksen valmistelussa. Syksyllä 2017 hän toimi lyhyen aikaa samalla osastolla ohjausyksikön päällikkönä.

Vuosina 2017–2019 Hakari työskenteli valtiovarainministeriössä muutosjohtajana maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelutehtävissä, ja vuosina 2016–2017 hän toimi Pirkanmaan liiton sote- ja maakuntauudistuksen muutosjohtajana.

Hakarilla on takanaan pitkä työura Tampereen kaupungin johto-, esimies- ja projektitehtävissä vuodesta 1996 alkaen. Hakari on koulutukseltaan hallintotieteiden tohtori. Hän väitöskirjansa vuonna 2013 käsitteli Tampereen kaupungin toimintamallia.

STM:n sosiaali- ja terveydenhuollon ohjausosasto vastaa sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnan yleisestä ohjaamisesta, suunnittelusta ja kehittämisestä.