Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialajohtaja Kati Myllymäki siirtyy Suomen Lääkäriliiton toiminnanjohtajaksi.

Myllymäki jää vuosilomalle juhannuksena ja aloittaa työn Lääkäriliitossa 4. syyskuuta edellisen toiminnanjohtajan Heikki Pälveen siirtyessä eläkkeelle.

– Lahden pesti jäi nyt varsin lyhyeksi, mutta on ollut sitäkin mielenkiintoisempi ja haastavampi. Yhtymän johdolle ja henkilöstölle toivon ennen kaikkea työrauhaa ja tukea soteen valmistautuessa, Myllymäki sanoo kuntayhtymän tiedotteessa.

– Yhtymän uuden hallituksen ja valtuuston toivon katsovan tulevaisuuteen; erinomaista sairaalaa ei saa raunioittaa ja peruspalvelut on saatava kuntoon. Tämä ei onnistu taloudellisia resursseja leikkaamalla.

Myllymäki aloitti työnsä Päijät-Hämeessä tammikuun alussa. Hän on aiemmin toiminut muun muassa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän johtajaylilääkärinä, Kouvolan johtavana ylilääkärinä ja terveyspalvelujen tilaajapäällikkönä ja sosiaali- ja terveysministeriön lääkintöneuvoksena.

Lääkäriliiton puheenjohtaja Myllymäki oli 1997–2000.