Juha-Pekka Rusanen.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Juha-Pekka Rusanen, 29, on Keiteleen uusi kunnanjohtaja. Valtuusto valitsi Rusasen maanantaina yksimielisesti. Rusanen työskentelee europarlamentaarikko Elsi Kataisen, kesk., kotimaan erityisavustajana.

– Erittäin hyvällä mielellä lähden johtamaan Keiteleen kuntaa. Valtuuston yksimielinen tuki kannustaa ja velvoittaa, Rusanen sanoo.

Noin 2200 asukkaan pohjoissavolainen Keitele on ollut jo vuosikymmeniä yksituumaisen kunnan maineessa. Luottamuksen henki on vallinnut kuntalaisten ja kunnan päättäjien välillä ja myös kunnan ja paikallisen yrityselämän kesken.

– Keitele-henki elää yhä vahvana. Se oli aistittavissa myös valtuuston kokouksessa. Sen avainsanoja ovat yhteistyö, yhdessä tekeminen ja luottamus, ja niihin nojaa myös minun johtamisajatteluni, Rusanen kertoo.

Rusanen on keskustan kolmannen kauden valtuutettu Lapinlahden valtuustossa. Kuluvalla vaalikaudella hän on ollut Lapinlahden tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän valtuuston puheenjohtaja ja Pohjois-Savon maakuntahallituksen jäsen.

Keiteleen kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 14 hakijaa, joista 9 haastateltiin. Tehtävä tuli tavoiteltavaksi, kun kuntaa kesästä 2014 johtanut Hanna Helaste valittiin viime vuoden syyskuussa Jämsän kaupunginjohtajaksi.