kuva: Keminmaan kunta
Keminmaa valitsee kunnanjohtajan syyskuussa.

Keminmaan kunnanhallitus ei tehnyt tiistaisessa kokouksessaan valtuustolle esitystä, kuka viran tavoittelijoista pitäisi valita kunnanjohtajaksi. Hallitus tyytyi esittämään, että valtuusto valitsee kunnanjohtajan.

Neljä hakijaa on haastateltu: maatalous- ja metsätieteiden maisteri Yrjö Herva, oikeustieteen maisteri Juho Jukkola, filosofian maisteri Mauri Posio ja oikeustieteen maisteri Taneli Tuomaala. Myös yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Jukka Kujala sai haastattelukutsun, mutta hän perui sittemmin hakemuksensa.

Posio on Keminmaan nykyinen kunnanjohtaja. Hänen määräaikainen virkasuhteensa päättyy maaliskuun lopussa 2019.

Haastateltu nelikko menee vielä tentattavaksi valtuuston iltakoulutyyppiseen istuntoon 17. syyskuuta. Valintakokous on 20. syyskuuta.

Viran tavoittelijoiden joukkoon on liittynyt Pohjantähti-opiston rehtori, kasvatustieteen maisteri, insinööri (AMK) Pauli Karihtala, joka on antanut virkaan suostumuksensa. Häntä ei ole ainakaan vielä päätetty haastatella.

– Meillä on hallituksen kokous 10. syyskuuta. Voimme silloin katsoa, mikä on suostumuksensa antaneiden osalta kokonaistilanne. Jos tarpeelliseksi katsotaan, haastatteluja on mahdollisuus vielä järjestää, kunnanhallituksen puheenjohtaja Soili Rautio, vas., sanoo.

Virkaa tavoitteli kahdella hakukierroksella yhteensä 17 hakijaa. Tehtävä täytetään kuuden vuoden määräajaksi.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä