Juha Kinnunen on toiminut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johdossa vuodesta 2013. (Kuva: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri)

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus päätti tiistaina esittää valtuustolle, että se asettaisi tilapäisen valiokunnan valmistelemaan sairaanhoitopiirin johtajan Juha Kinnusen irtisanomista tai siirtämistä muihin tehtäviin. Valtuusto kokoontuu perjantaina.

Epäluottamuksen taustalla on viime viikolla valmistunut selvitys lokakuussa haudatun Aster-potilastietojärjestelmän päätöksenteosta. Konsulttiyhtiö Ernest & Youngin selvityksessä todettiin muun muassa, että sairaanhoitopiirin johtaja ei ole täyttänyt huolellisuusvelvoitettaan Aster-hankkeen nimityksissä ja vastuualueiden määrittelyissä. Sairaanhoitopiirin johto on saanut kunnilta moitteita myös Keski-Suomen uuden Nova-sairaalan kustannuksista. Sairaalan hinta nousi yli 50 miljoonaa euroa suunniteltua korkeammaksi.

Kinnusella on johtajasopimus, jonka mukaan hän on oikeutettu 12 kuukauden palkkaa vastaavaan erokorvaukseen, jos hän irtisanoutuu itse epäluottamuksen perusteella. Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajan Tony Melvillen, sd., mukaan johtajasopimuksessa ei ole kuitenkaan selkeästi ilmaistu sitä, kuinka epäluottamus todetaan.

– Siksi päädyimme esittämään tilapäisen valiokunnan asettamista, Melville sanoo.

Hallituksen esityksen mukaan tilapäisen valiokunnan asettamista koskeva päätös osoittaa johtajasopimuksessa määritellyn epäluottamuksen.

Kinnunen on jättänyt sairaanhoitopiirin henkilöstölle tiistaina viestin, jossa hän kertoo eroavansa tehtävästään, jos sairaanhoitopiirin valtuusto toteaa epäluottamuksen. Kinnusen henkilöstölle suuntaamasta viestistä kertoi Keskisuomalainen (juttu aukeaa tilaajille).

Kinnunen valittiin Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaksi huhtikuussa 2013.