Timo Kurula toimii vt. kunnanjohtajana vuoden loppuun. (kuva: Miika Sirkiä/Kittilälehti)

Kittilän valtuusto valitsi maanantaina Timo Kurulan jo toisen kerran vt. kunnanjohtajaksi.

Maanantain kokouksessa Kurulan takana oli 15 valtuutettua. Useissa kunnissa kunnanjohtajana toiminut Antti Jämsén sai seitsemän ääntä ja Sodankylän hallinto- ja talousjohtaja Päivi Vauhkonen yhden äänen. Lisäksi vaalissa jätettiin kolme tyhjää lipuketta. Yksi valtuutettu oli poissa.

Kymmenen valtuutettua merkkautti kokouksen pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä. Ennen johtajavaalia tehtiin kaksi esitystä valinnan palauttamisesta uudelleen valmisteltavaksi, mutta valtuusto päätti jatkaa asian käsittelyä.

Ensimmäisen kerran Kurula valittiin 24. huhtikuuta, ja hän ehti jo aloittaa työnsä vt. kunnanjohtajana 2. toukokuuta. Valinta tuotiin kuitenkin uudelleen valtuustoon, koska huhtikuinen valintapäätös syntyi puutteellisen valmistelun pohjalta. Tuolloin valtuutetuilla ei esimerkiksi ollut käytössään ansiovertailua.

Valtuuston maanantaisen vaalin tulos ei kovin paljon poikkea huhtikuisesta: tuolloin Kurula sai 15 ääntä, Jämsén 5 ääntä ja oikeustieteiden kandidaatti Ville Vitikka 5 ääntä. Yksi valtuutettu jätti tyhjän lapun ja yksi oli poissa. Vitikka on sittemmin vetänyt hakemuksensa pois.

Kurula on filosofian maisteri ja biologian lehtori. Hän on myös Kittilän kunnanhallituksen entinen puheenjohtaja. Hän lukeutuu niihin Kittilän päättäjiin, joita epäillään virkarikoksista kunnanjohtaja Anna Mäkelän irtisanomiseen liittyvässä päätöksenteossa.

Kurulan pesti kestää vuoden loppuun saakka.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.