Tiina Isotalus aloitti uudessa tehtävässään 6. syyskuuta. (Kuva: Ulla Nikula)

Kuntaministeri Sirpa Paatero, sd., on kutsunut kokkolalaisen hallintotieteiden maisteri Tiina Isotaluksen erityisavustajakseen. Hän on työskennellyt aikaisemmin muun muassa SDP:n kaupunkipoliittisena koordinaattorina ja Kalajoen kaupungin hallintosihteerinä.

Isotalus on Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Hän sai kesäkuun kuntavaaleissa 524 ääntä ja oli SDP:n listan kärjessä Kokkolassa.

Kuntaministerin esikunnassa Isotalus vastaa kuntien ja maakuntien asioista sekä mediasuhteista.

– Työnkuva tuntuu niin omalta, että se olisi voinut olla räätälöity. On tosi kunnia päästä mukaan Paateron kabinettiin – ministerillä on valtavan hyvä maine kuntakentällä, Isotalus sanoo.

Mainos– Ennen kaikkea olen innostunut olemaan mukana kuntien tulevaisuustyössä. Miten kuntakenttä elää soten jälkeen, millaisia näkymiä suomen erikokoisille ja erilaisille kunnille on tarjolla. Ja millaisia eväitä kuntien menestykseen voidaan valtion puolesta tarjota, kun tehtäväkenttä sekä supistuu että ennen kaikkea muuttuu?

Isotaluksen mukaan muutos tarjoaa kunnille mahdollisuuksia profiloitumisen suhteen ja liikkumavapautta.

– Rahoituksen turvaaminen ja muutokset toimikentässä ovat tieysti kunnille haasteita. Tulevien parin vuoden aikana luodaan askelmerkit suurimpaan kuntakentän uudistukseen vuosikymmeniin, ja tässä työssä on mahtava olla mukana. Juuri se, että Suomen alueille ja kaupungeille tarjotaan tulevaisuusnäkymiä ja mahdollisuuksia menestyä, on koko Suomen kannalta tärkeää.