Kolari valitsi Kristiina Tikkalan kunnanjohtajaksi marraskuussa 2018.
kuva: Milla Salo / Kolarin kunta
Kuva Kolarin valtuustosta 6.11.2018, jolloin valtuusto valitsi Kristiina Tikkalan kunnanjohtajaksi. Nyt valtuusto totesi, että Tikkala ei nauti päättäjien luottamusta.

Kolarin valtuusto totesi maanantaina, että kunnanjohtaja Kristiina Tikkala ei nauti kunnan päättäjien luottamusta. Valtuusto äänesti asiasta lukemin 13–8.

Kunnan ja Tikkalan välisessä johtajasopimuksessa todetaan, että mahdollinen luottamuspula arvioidaan valtuuston päätöksellä.

Luottamuspulan toteamisen jälkeen kunnanjohtajalla on mahdollisuus irtisanoutua oma-aloitteisesti, ja tuolloin hän on oikeutettu erokorvaukseen. Jos kunnanjohtaja ei irtisanoudu oma-aloitteisesti, käynnistyy kuntalain mukainen irtisanomismenettely. Tuolloin oikeutta erokorvaukseen ei ole.

Epäluottamuslausetta vastustaneet valtuutetut pitivät asiaa vaillinaisesti valmisteltuna ja osa heistä katsoi, että asiassa on enemmän kyse kunnanhallituksen puheenjohtajan Helena Kaikkonen-Tiensuun, kesk., ja kunnanjohtaja Tikkalan huonoista keskinäisistä väleistä kuin puutteista Tikkalan viranhoidossa. Kaikkonen-Tiensuu kiisti tiukasti tämän näkemyksen.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kolarin valtuusto valitsi Kristiina Tikkalan kunnanjohtajaksi marraskuussa 2018. Tikkala työskenteli aiemmin Liikenneviraston kansainvälisen toiminnan johtajana.