Kotka saa uuden kaupunginjohtajan. (kuva: Kotkan kaupunki)

Kotkan valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan tiistaina pidettävässä kaupunginvaltuuston ylimääräisessä kokouksessa. Kaupunginjohtaja valitaan kolmikosta Ari Korhonen, Kalle Larsson ja Esa Sirviö.

Ari Korhonen on filosofian maisteri. Hänet valittiin Raision kaupunginjohtajaksi syksyllä 2010. Hän toimi SDP:n puoluesihteerinä 2008–2010 ja ehti sen jälkeen olla vähän aikaa Turun vs. apulaiskaupunginjohtajana ennen siirtymistään Raisioon.

Filosofian maisteri Kalle Larsson on toiminut Tammelan kunnanjohtajana vuodesta 2014. Vuosina 2013–2014 Larsson johti Toivakan kuntaa ja sitä ennen hän työskenteli Varsinais-Suomen liitossa.

Esa Sirviö on yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän toiminut Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtajana vuodesta 2010 ja aiemmin kunnanjohtajana Punkalaitumella ja Mouhijärvellä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kotka valitsee kaupunginjohtajan seitsemän vuoden määräajaksi. Viran tavoittelijoita oli yhteensä 18, joista seitsemän haastateltiin.  Nykyinen kaupunginjohtaja Henry Lindelöf jää eläkkeelle toukokuun alussa 2018.

Kokous alkaa kello 18, ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Kotkan kaupungin YouTube-kanavalla.