Valtteri Väyrynen on työskennellyt Laukaan kunnan palveluksessa syksystä 2018. (Kuva: Kaisu-Leena Pekkanen)

Hallintotieteiden maisteri Valtteri Väyrynen on valittu Kuhmoisten uudeksi kunnanjohtajaksi. Väyrynen on Laukaan kunnan sivistyspalveluiden hallinto-ja talouspäällikkö.

Väyrynen sai valtuuston virkavaalissa maanantaina 16. elokuuta 13 ääntä ja kuhmoislainen hallintotieteiden maisteri ja yliopisto-opettaja Kimmo Malin 8 ääntä.

Väyrynen on työskennellyt nykyisessä tehtävässään syksystä 2018. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Pielaveden hallinto- ja sivistysjohtajana, SPR:n palveluksessa valmiuspäällikkönä ja rauhanturvatehtävissä Makedoniassa, Bosniassa ja Kosovossa. Hänellä on myös lastentarhanopettajan ja palomiehen ammattipätevyydet.

– Toimin monta vuotta palomies-sairaankuljettajana Tampereen keskuspaloasemalla tehden töitä
palomiehenä, sairaankuljettajana, pelastussukeltajana sekä yksikönjohtajana. Aloitin palomiehentyön ohessa hallintotieteiden opinnot, ja tavoitteenani oli juuri työ kunnanjohtajana, Väyrynen kertoo.

Mainos– Kunnanjohtajan tehtävässä kiehtoo ihmisten kanssa tehtävä työ ja ihmisten arkeen vaikuttaminen. Hyvin johdetussa kunnassa kuntalaiset ja yritykset voivat hyvin. Ihmisten ja yritysten hyvinvointi välittyy myös kunnan hallintoon ja päätöksentekoon. Tästä muodostuu itseään ruokkiva kehä, joka saa kunnan liikkeelle ja uudistumaan, pysymään elinvoimaisena ja viihtyisänä.

Kuhmoinen on noin 2200 asukkaan kunta Pirkanmaalla kolmen maakunnan rajalla: etelässä kunta rajoittuu Päijät–Hämeeseen ja pohjoisessa Keski-Suomeen. Kuhmoinen siirtyi Keski-Suomesta Pirkanmaan maakuntaan vuoden 2021 alussa.

– Kuhmoisten sijainti on täysi kymppi. Ympärillä monta hyvinvoivaa kehyskuntaa, joiden keskellä Kuhmoisten on hyvä tarjota elintilaa uusille kuntalaisille ja yrityksille. Pirkanmaa on vahva talouden veturi. Tässä junassa on hyvä olla mukana, Väyrynen sanoo.

Virka tuli tavoiteltavaksi, kun Kuhmoisten kuntaa vuodesta 2007 johtanut Anne Heusala valittiin Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtajaksi. Hakijoita oli kahdella hakukierroksella yhteensä 24, joista 6 sai kutsun haastatteluun ja 3 jatkohaastatteluun.