kuva: Lassi Häkkinen/Lahden kaupunki
Lahden kaupungintalo.

Lahden kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä kutsuu seitsemän hakijaa haastatteluihin.

Haastateltavat ovat valtiotieteiden maisteri Olli Alho, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Jorma Haapanen, hallintotieteiden maisteri Petri Härkönen, hallintotieteiden maisteri Kimmo Jarva, hallintotieteiden tohtori Mikko Komulainen, ekonomi Mika Mäkinen ja filosofian maisteri Pekka Timonen. Hakijoita oli 13.

Alho, Komulainen ja Mäkinen ovat Lahden kaupungin omaa väkeä. Alho on kaupunkikehitysjohtaja, Komulainen osallisuus- ja hyvinvointipalveluiden johtaja ja Mäkinen konsernipalvelujohtaja. Haapanen työskentelee Kotkan palvelujohtajana, Härkönen Pälkäneen vs. kunnanjohtajana ja Jarva Lappeenrannan kaupunginjohtajana. Timonen on toiminut muun muassa Helsingin kulttuurijohtajana ja Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden vastaavana pääsihteerinä.

Istuvista kuntajohtajista Eero Vainiota ei huolittu haastatteluihin. Keväällä 2016 Petäjäveden kunnanjohtajaksi valittu Vainio on toiminut aiemmin Lahdessa SDP:n valtuutettuna ja puolipäiväisenä sivistyslautakunnan puheenjohtajana.

MainosKaupunginhallitus tekee valinnasta esityksen kesäkuun alussa, kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginjohtajan 11. kesäkuuta.

Nyt valittava kaupunginjohtaja siirtyy kansliapäällikön tehtävään, kun Lahteen siirtyy pormestarimalliin seuraavan vaalikauden alussa eli kesäkuun alussa 2021. Lahden nykyinen kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta jää eläkkeelle huhtikuun lopussa.