Tuomo Sallinen on aiemmin toiminut muun muassa Ruokolahden kunnanjohtajana.

Lappeenrannan kaupunginjohtajan viran hakuaika päättyi maanantaina 19. helmikuuta, ja heti tiistaina 20. helmikuuta valintatyöryhmä päätti esittää yksimielisesti kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että kaupunginjohtajan virkaan valitaan Tuomo Sallinen.

– Sallinen on hoitanut nykyiset tehtävänsä erittäin hyvin. Työryhmän yhtenäisen näkemyksen mukaan Sallinen oli hakijoista paras, ja katsoimme, että on reilumpaa muita hakijoita kohtaan, ettei kohteliaisuussyistä järjestetä turhaa haastattelukierrosta, Lappeenrannan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joonas Grönlund, kok., sanoo.

Lappeenrannassa oli varauduttu myös suostumusmenettelyn käyttöön uutta kaupunginjohtajaa etsittäessä. Joonas Grönlundin mukaan ei ollut näköpiirissä, että sen kautta olisi löytynyt Salliselle varteenotettavia haastajia.

Tuomo Sallinen on 34-vuotias oikeustieteen maisteri ja varatuomari. Hän on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Kiuruveden kaupunginsihteerinä ja Ruokolahden kunnanjohtajana. Lappeenrannan kaupunginsihteerinä ja sittemmin apulaiskaupunginjohtajana Sallinen on työskennellyt vuodesta 2020 lukien.

Lappeenrannassa oli aluksi tavoitteena, että uusi kaupunginjohtaja valitaan toukokuun valtuustossa, mutta näillä näkymin valtuusto päättää valinnasta jo 8. huhtikuuta.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä