kuva: VM
Lauri Finér, Minna Salminen ja Paavali Kukkonen ovat kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron erityisavustajia.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero, sd, on kutsunut erityisavustajikseen kauppatieteiden maisteri Lauri Finérin, 37, kasvatustieteiden maisteri Minna Salmisen, 38, ja Paavali Kukkosen, 37.

Kunnat ja aluehallinto ovat erityisesti Minna Salmisen vastuualueena. Salminen on aiemmin työskennellyt laajasti eri tehtävissä ammattiyhdistysliikkeessä. Erityisavustajaksi hän siirtyi Julkisten ja hyvinvointialojen liitosta neuvottelijan tehtävistä.

Lauri Finérin vastuualueena on erityisesti budjettia, verotusta ja rahoitusmarkkinoita koskevien asioiden seuranta. Hän on työskennellyt edeltävät kaksi vuotta SDP:n eduskuntaryhmän veropoliittisena asiantuntijana. Aiemmin hän on toiminut kansainvälisen verotuksen asiantuntijana Verohallinnossa ja tutkijana Finnwatchissa sekä Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa, jossa hän tekee väitöskirjaa kansainvälisestä verotuksesta.

Paavali Kukkonen on aloittanut ministerin Paateron erityisavustajana valtioneuvoston kansliassa ja valtiovarainministeriössä. VNK:ssa hänen vastuualueenaan on valtion omistajaohjaus ja valtiovarainministeriössä julkisen hallinnon tieto- ja viestintäteknisen osaston asiat. Lisäksi Kukkonen vastaa ministerin mediasuhteista. Viimeiset kolme vuotta Kukkonen toimi Sitran asiantuntijana. Aiemmin hän on työskennellyt muuun muassa valtion omistajaohjauksesta vastaavan ministerin ja valtiovarainministerin erityisavustajana, yhteiskuntasuhteiden asiantuntijana Ammattiliitto Prossa sekä toimittajana.

Mainos