Lemin kunnanvirasto toimii vanhassa pappilassa. Rakennus on otettu käyttöön loppuvuonna 1921, joten se täyttää tänä vuonna 100 vuotta. (Kuva: Maaret Nikkinen / Lemin kunta)

Lemin kunnanjohtajan virkaa tavoittelee 11 hakijaa. Hakuaika päättyi keskiviikkona 25. elokuuta.

Hakijoiden joukossa on muiden muassa Jussi Stoor, joka erosi Lemin kunnanjohtajan virasta keväällä 2019 luottamuspulan takia. Kesäkuun kuntavaaleissa sitoutumattomana omalla listallaan ollut Stoor keräsi 131 ääntä ja oli Lemin ääniharava. Stoorin äänillä olisi valtuustoon päässyt myös toinen saman listan edustaja, mutta muita ehdokkaita ei ollut.

Kuntajohtajakokemusta on myös Sabah Samaletdinillä, joka on toiminut Myrskylän ja Evijärven kunnanjohtajana. Kati Rekola on työskennellyt vt. ja vs. kunnanjohtajana Oripäässä ja Kustavissa.

Virkaa hakivat diplomi-insinööri Miia Asikainen Lappeenrannasta, markkinoinnin ja myynnin johdon tutkinnon suorittanut Nina From Espoosta, kauppatieteiden tohtori Jari Kattainen Joensuusta, sosionomi YAMK Suvi-Tuulia Korhonen Lahdesta, kauppatieteiden maisteri Vladimir Miklashevsky Helsingistä, yhteiskuntatieteiden maisteri, diplomi-insinööri Taija Myyrä Lappeenrannasta, diplomi-insinööri Perttu Palkia Lappeenrannasta, valtiotieteiden, hallintotieteiden ja kasvatustieteen maisteri Kati Rekola Turusta, valtiotieteiden maisteri Sabah Samaletdin Helsingistä, kauppatieteiden maisteri Jussi Stoor Lemiltä ja kauppatieteiden maisteri Juha Vuorela Lappeenrannasta.

MainosLemi joutui etsimään uutta kunnanjohtajaa, kun tehtävään joulukuussa 2019 valittu Johanna Mäkelä valittiin kesäkuussa Savitaipaleen kunnanjohtajaksi. Mäkelä aloitti uudessa työssään 17. elokuuta.