Saku Linnamurto.

Savonlinnan kaupungin hallintojohtaja, hallintotieteiden maisteri Saku Linnamurto siirtyy elokuun alussa Saimaan Tukipalvelut Oy:n toimitusjohtajaksi.

Saimaan Tukipalvelut on Lappeenrannan kaupunkikonserniin kuuluva yhtiö, joka tarjoaa muun muassa ruoka-, puhtaus- ja tekstiilipalveluja sekä kiinteistöjen huolto- ja kunnossapitopalveluja lähinnä omistajilleen. Lappeenrannan kaupunki omistaa yhtiöstä 63,8 prosenttia, Eksote 30,2 prosenttia, Imatran kaupunki 5,9 prosenttia ja Taipalsaaren kunta 0,1 prosenttia.

– Hakeminen Etelä-Karjalaan oli innostavaa. Lappeenranta on paitsi Saimaan alueen suurin kaupunki myös virkeä yliopisto-, urheilu ja kulttuurikaupunki, jonne on ilo muuttaa, Linnamurto sanoo.

– Saimaan Tukipalvelut on hyvin hoidettu yhtiö ja sillä erittäin ammattitaitoinen, miltei tuhannen työntekijän suuruinen henkilökunta, joten näiltäkin osin on uuden työn aloittamisessa on kaikki erinomaisesti kohdillaan.

Linnamurto on työskennellyt Savonlinnan kaupungin palveluksessa vuodesta 1999 työvoimasihteerinä, henkilöstöjohtajana ja vuodesta 2004 hallintojohtajana. Vuosina 2005–2006 hän oli Savonlinnan vt. kaupunginjohtaja. Vuodet 2007–2011 Linnamurto oli virkavapaalla kaupungin palveluksesta ja toimi eri tehtävissä Itä-Savon sairaanhoitopiirissä, muun muassa tukipalvelujen tulosaluejohtajana.

Linnamurto on myös kokenut rauhanturvaaja. Hän palvellut eri rauhanturvatehtävissä yhteensä viiden vuoden ajan. Suomen Rauhanturvaajaliitto on valitsi Linnamurron vuoden rauhanturvaajaksi vuonna 2014.

Saimaan Tukipalvelujen toimitusjohtajan tehtävää tavoitteli 22 hakijaa. Nykyinen toimitusjohtaja Jouko Partanen siirtyy eläkkeelle 1.8.2018.