kuva: Eteva
Marika Metsähonkala.

Etevan yhtymähallitus esittää Marika Metsähonkalan valintaa Etevan uudeksi toimitusjohtajaksi. Lopullisen valinnan tekee Etevan yhtymäkokous 12. joulukuuta.

Metsähonkala on yhteiskuntatieteiden maisteri, ja hän työskentelee tällä hetkellä Etevassa Elämän tuki –tulosalueen johtajana. Tätä aiemmin hän toimi palvelu- ja asiakkuusjohtajana Varsinais-Suomen erityishuoltopiirissä.

Toimitusjohtajan virkaa tavoitteli 31 hakijaa, ja lisäksi siihen annettiin kolme suostumusta. Kymmenen hakijaa haastateltiin.

Eteva-kuntayhtymä on Suomen suurin vammaisalan osaamiskeskus. Etevan omistajia ovat 45 Etelä-Suomen kuntaa, ja Eteva on Uudenmaan ja Etelä-Hämeen lakisääteinen erityishuoltopiiri. Etevalla on toimipaikkoja 21 kunnassa ja noin 140 osoitteessa.

Etevalaisia on noin 1300, ja kuntayhtymän liikevaihto on lähes 80 miljoonaa euroa. Eteva tuottaa asumispalveluja, päiväaikaista toimintaa, perhehoitoa, kotiin annettavia palveluja, kehitysvammapsykiatrian palveluja sekä laaja-alaisia asiantuntijapalveluja noin 1600 vammaiselle ja kehitysvammaiselle henkilölle. Palveluja on myös mielenterveyskuntoutujille ja muille erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.