kuva: Seppo Haavisto
Marjukka Manninen on toiminut muun muassa Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtajana ja Tyrnävän kunnanjohtajana.

Kauppatieteiden maisteri Marjukka Manninen on valittu Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän (RAS) johtajaksi.

Manninen on toiminut elokuun 2019 alusta Haapaveden vs. kaupunginjohtajana. Hän tuuraa opintovapaalla olevaa kaupunginjohtajaa Antti-Jussi Vahtealaa, ja sijaisuus jatkuu kesäkuun loppuun saakka. Aiemmin, vuoden 2018 alusta lähtien, Manninen toimi Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtajana ja sitä ennen Tyrnävän kunnanjohtajana vuodesta 2014.

– Olen vahvasti sitoutunut Pohjois-Pohjanmaan kehittämiseen. Kun tällainen mielenkiintoinen tehtävä oli avoinna ”omalla alueella”, päätin sitä tavoitella. Asiat ovat tuttuja, mutta siirryn katsomaan niitä nyt uudesta näkökulmasta, Manninen sanoo.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä vastaa Raahen kaupungin sekä Pyhäjoen ja Siikajoen kuntien yhteensä 34 000 asukkaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista lukuun ottamatta varhaiskasvatusta ja ympäristöterveydenhuoltoa.

Kuntayhtymä vastaa myös jäsenkuntien niistä erikoissairaanhoidon palveluista, jotka hankitaan sairaanhoitopiiristä tai muualta alueen ulkopuolelta. Peruserikoissairaanhoidon palveluja kuntayhtymä myy myös jäsenkuntien ulkopuolelle.

Kuntayhtymää pitkään johtanut Hannu Kallunki jää eläkkeelle.