kuva Reisjärven kunta
Reisjärven valtuusto valitsi tiistaina uuden kunnanjohtajan.

Reisjärven valtuusto valitsi tiistaina Marjut Silvastin uudeksi kunnanjohtajaksi. Valinta oli yksimielinen. Silvast on Reisjärven kehitys- ja talouspäällikkö, mutta hän on toiminut marraskuusta lähtien vt. kunnanjohtajana.

Marjut Silvast

Silvast on työskennellyt aiemmin muun muassa Hankasalmen kunnan taloussihteerinä, Kajaanissa kaupungin keskushallinnon taloussihteerinä ja Mamselli-liikelaitoksen talouspäällikkönä, Kainuun maakunta -kuntayhtymän pääkirjanpitäjänä ja Sotkamon kunnan pääkirjanpitäjänä. Ennen kuntavuosiaan hän työskenteli toistakymmentä vuotta pankkialalla. Hän on koulutukseltaan tradenomi AMK ja yo-merkonomi.

– Työt jatkuvat huomenna samanlaisena kuin tänäänkin. Koronakriisiin varautuminen on tärkeintä, mutta talouden tasapainottamisenkin kimppuun pitäisi päästä. Myös kehitys- ja talouspäällikön tehtävät ovat minulla, joten kyllä tässä työtä riittää, Silvast sanoo.

Reisjärven kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 13 hakijaa. Silvast ei hakenut virkaa, vaan hän antoi siihen suostumuksensa hakuajan päättymisen jälkeen. Viran tavoittelijoista 7 sai kutsun haastatteluun.

Virka tuli haettavaksi, kun vuodesta 2017 kunnanjohtajana toiminut Raija Potila irtisanoutui tehtävästään syyskuussa 2019.

Reisjärven valtuuston kokous pidettiin tiistaina poikkeusolojen vuoksi siten, että paikalle sallittiin enintään 10 hengen yleisö ja valtuutetut istuivat väljästi tarvittavat turvavälit huomioiden. Kokous oli katsottavissa suorana verkkolähetyksenä.