Matias Hilden.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen on kutsunut erityisavustajakseen Puumalan kunnanjohtajan Matias Hildenin.

Hilden, 30, aloittaa uudessa työssään 4. syyskuuta. Hän hakee virkavapaata kunnanjohtajan tehtävästä.

Hilden avustaa ministeri Vehviläistä ensisijaisesti kuntapolitiikassa sekä maakuntauudistusta koskevissa asioissa. Hildeniä edeltänyt Sami Miettinen palasi kahden vuoden virkavapauden päätyttyä takaisin Vihdin kunnanjohtajaksi.

Matias Hilden on hallintotieteiden maisteri. Hänet valittiin Puumalan kunnanjohtajaksi 2011. Aiemmin hän on työskennellyt Pielaveden kunnassa kehittämispäällikkönä ja kunnanjohtajan sijaisena sekä eduskunta-avustajana.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Tehtävä on mielenkiintoinen. Siinä näkee kunta-alan ja muun muassa maakuntauudistuksen uudesta näkökulmasta, Hilden sanoo.

– Sikäli on hieman harmillista lähteä, koska kunnassa on nyt monenlaisia projekteja vireillä. Toisaalta näinhän kunnassa aina on.

Ministeri Vehviläisen toisena erityisavustajana jatkaa Tuomas Vanhanen. Vanhanen avustaa ministeriä muun muassa toimintatapojen uudistamiseen liittyviä asioissa, kuten julkisten palveluiden digitalisaation, kokeilutoiminnan sekä johtamisen ja toimeenpanon parantamisen kärkihankkeissa.