Mirja Vehkaperä on Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Hän on toiminut kansanedustajana 2007–2018 ja europarlamentaarikkona 2018–2019. (Kuva: European Union / John Thys)

Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä, kesk., on nostettu haastateltavien joukkoon, kun Pohjois-Pohjanmaan liitto valitsee uutta maakuntajohtajaa.

Maakuntahallitus päätti maanantaina 13. helmikuuta kutsua Vehkaperän haastatteluun sunnuntaina kokoontuneen valmisteluryhmän esityksestä. Muut viisi haastateltavaa valittiin jo kuukausi sitten, ja heistä valtiosihteeri Ann-Mari Kemell, Pohjois-Pohjanmaan liiton kehitysjohtaja Tiina Rajala ja Muhoksen kunnanjohtaja Jussi Rämet on jo valittu henkilöarviointiin.

Vehkaperä haastatellaan 16. helmikuuta, ja haastatteluryhmä päättää sen jälkeen Vehkaperän mahdollisesta kutsumisesta henkilöarviointiin. Maakuntahallituksen kokoustiedotteen mukaan Vehkaperä ja Rajala ovat täydentäneet hakemuksiaan hakuajan päättymisen jälkeen.

Virkaa tavoitteli kaikkiaan 11 hakijaa. Maakuntavaltuuston on määrä valita uusi maakuntajohtaja 13. maaliskuuta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Nykyinen maakuntajohtaja Pauli Harju on irtisanoutunut 31.3.2023 alkaen. Vs. maakuntajohtajana toimii helmikuun alusta alkaen suunnittelujohtaja Markus Erkkilä.