Posion kunnanjohtajavaalissa viime perjantaina kakkossijalle jäänyt Antti Mulari arvostelee ankarasti eräiden posiolaisten yrittäjien toimintaa valinnan yhteydessä. Mularin mukaan erityisesti keskustan valtuustoryhmä joutui yrittäjien painostuksen kohteeksi.

Mulari on kirjoittanut Posion yrittäjille, kuntalaisille ja päättäjille suunnatun
avoimen kirjeen, joka on julkaistu ainakin Koillismaan Uutisissa ja Koillis-Sanomissa (Koillis-Sanomien kirjoitus maksumuurin takana).

Savukosken kunnanjohtajana työskentelevä Mulari oli Posion kunnanhallituksen ehdokas kunnanjohtajan virkaan. Valtuusto valitsi kuitenkin oululaisen Pekka Jääskön lukemin 13–4. Ennen valtuuston kokousta liikkeellä oli Mularin mukaan kaksi adressia, jotka oli suunnattu hänen valintaansa vastaan. Toinen kiersi verkossa, toinen paikallisen huoltoaseman kahvipöytäparlamentissa.

– Voi vain kysyä, onko todella niin, että Nesteen parlamentti voi ohittaa kunnan asettamat pätevyysvaatimukset ja sivuuttaa edustuksellisen demokratian periaatteet 2020-luvun Suomessa? Mulari kysyy.

Mulari aikoo valittaa Posion valtuuston päätöksestä ja arvioi, että hallinto-oikeus kumoaa johtajavaalin. Mularin mukaan kunnanjohtajan valinnassa tehtiin useampikin virhe. Esimerkiksi ehdokkaiden ansiovertailua ei hänen mielestään tehty kunnolla.