Laura Leppänen on Naantalin uusi kaupunginjohtaja. (kuva: Antti Vaalikivi / Varsinais-Suomen liitto)

Naantalin kaupunginvaltuusto valitsi maanantaina Laura Leppäsen uudeksi kaupunginjohtajaksi. Leppänen on filosofian tohtori ja Päijät-Hämeen maakuntajohtaja.

Valinta oli odotettu, sillä kaupunginhallitus esitti kaksi viikkoa sitten äänin 8–3 Leppäsen valintaa. Valinta tapahtui ilman äänestystä, sillä toinen kärkiehdokkaista, Iitin kunnanjohtaja Riku Rönnholm, vetäytyi kisasta ennen valtuuston kokousta. Varalla valtuusto valitsi Riihimäen elinvoimajohtajan Mika Herpiön.

–  Työ maakuntajohtajana on ollut strategista ja erittäin mielenkiintoista. Kaupunginjohtaja työskentelee lähempänä kuntalaista kuin maakuntajohtaja, ja tämä konkretia vetää minua puoleensa, kertoo Leppänen.

Naantalia Leppänen pitää hienona kaupunkina.

Mainos– Sillä on kokoluokassaan hyvin ainutlaatuisia vahvuuksia ja menestystekijöitä.

Leppänen valittiin Päijät-Hämeen maakuntajohtajaksi joulukuussa 2018. Aiemmin hän on toiminut Varsinais-Suomen liitossa maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtajana, kehittämispäällikkönä, erikoissuunnittelijana ja liikennesuunnittelijana.

Leppänen väitteli Turun yliopistossa 2011. Hänen maantieteen alaan lukeutuva väitöskirjansa käsitteli aluepolitiikan muutosta Suomessa.

Naantalin kaupunginjohtajana syyskuusta 2014 toiminut Jouni Mutanen jää eläkkeelle ensi kesänä.

EDIT: Lisätty Leppäsen kommentit 16.3. klo 9.37.