Juha Rehula on toiminut poliitikkourallaan muun muassa sosiaali- ja terveysministerinä ja perhe- ja peruspalveluministerinä. (Kuva: Valtioneuvoston kanslia / Laura Kotila)

Juha Rehula jatkaa Padasjoen kunnanjohtajana. Rehula aloitti Padasjoella vuoden mittaisessa määräaikaisessa pestissä 7. elokuuta 2023, ja nyt Padasjoen valtuusto valitsi hänet yksimielisesti toistaiseksi voimassa olevaan virkaan.

– Olen täällä koulutustani vastaavassa työssä ja olen viihtynyt hyvin, sanoo Rehula, joka on Tampereen yliopiston kunnallistutkinnon suorittanut sosionomi.

Rehula on toiminut kuntaurallaan Pukkilassa vs. ja ma. kunnanjohtajana 2020–2021 ja on työskennellyt myös Valkealan vs. kunnankamreerina, Pukkilan vs. kunnansihteerinä ja Padasjoen hallintojohtajana. Poliitikkopolullaan hän on toiminut keskustan kansanedustajana, sosiaali- ja terveysministerinä ja perhe- ja peruspalveluministerinä.

– Meitä on täällä kaksi harmaapäätä, minä ja hallintojohtajana toimiva Mäntylän Jyri. Minä tulin tänne alun perin vuodeksi ja hän puoleksi vuodeksi. Meillä sujuu täällä keskenämme oikein hyvin, ja sparraamme toisiamme. Tehtävänä on ollut kunnan rauhoittaminen ja vakauttaminen, sillä täällä oli kertynyt korjausvelkaa, enkä nyt puhu rakennuksista, vaan ihan hallinnon perusasioista, Rehula kertoo.

– Nyt on katsottava myös eteenpäin. Meillä on 2722 asukasta, mutta yli 2800 vapaa-ajan asuntoa ja melkein 14 000 vapaa-ajan asukasta. Tässä näen paljon mahdollisuuksia. Tavoitteita pitää olla, ja sanoin haastattelussa ja kiitospuheessakin, että meidän pitää ottaa tavoitteeksi, että meillä on koko Suomen sisävesien paras satama.

Päijänteen rannalla sijaitsevan Padasjoen kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 15 hakijaa, joista Rehulan lisäksi haastattelukutsun sai Jussi Stoor.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä