kuva: Antti Vaalikivi / Varsinais-Suomen liitto
Laura Leppänen on Päijät-Hämeen uusi maakuntajohtaja.

Päijät-Hämeen maakuntavaltuusto valitsi maanantaina uudeksi maakuntajohtajaksi filosofian tohtori Laura Leppäsen. Valinta oli yksimielinen.

Leppänen on filosofian tohtori. Hän on toiminut maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtajana Varsinais-Suomen liitossa syksystä 2016 lähtien. Sitä ennen, vuodesta 2012, hän työskenteli Varsinais-Suomen liitossa kehittämispäällikkön, erikoissuunnittelijan ja liikennesuunnittelijan tehtävissä.

Pirkanmaalta lähtöisin oleva Leppänen kertoo muuttavansa Päijät-Hämeeseen ja tutkivansa tuorein silmin maakuntaa, sen toimintaa ja ihmisiä.

– Maakunnan tehtävät ovat minulle tuttuja, ja maakuntajohtajan tehtäviin siirtyminen on minulle henkilökohtaisesti iso mahdollisuus, Leppänen sanoo.

Leppänen odottaa maakunta- ja sotekuntauudistuksen valmistumista levollisena.

– Katsotaan ihan rauhassa, mitä tapahtuu. Poliitikot päättävät, ja me teemme työtämme niiden päätösten mukaisesti.

Leppänen väitteli Turun yliopistossa 2011. Hänen maantieteen alaan lukeutuva väitöskirjansa käsitteli aluepolitiikan muutosta Suomessa.

Maakuntajohtajan virkaa tavoitteli 12 hakijaa, joista 5 haastateltiin. Soveltuvuusarviossa kävivät Leppäsen lisäksi Lahden kaupungin yhteysjohtaja Mari Kuparinen ja Etelä-Karjalan liiton aluekehitysjohtaja Satu Sikanen.

Virka tuli avoimeksi, kun maakuntajohtajana toiminut Jari Parkkonen siirtyi Heinolan kaupunginjohtajaksi. Parkkosen jälkeen virkaa on hoitanut Seppo Huldén.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä