kuva: Martta Nieminen

Pelkosenniemen valtuusto valitsi tiistaina uudeksi kunnanjohtajaksi kauppatieteiden lisensiaatti Päivi Vauhkosen. Vauhkonen on hoitanut kunnanjohtajan tehtäviä Pelkosenniemellä maaliskuusta alusta lähtien.

Vauhkonen sai virkavaalissa kahdeksan ääntä ja keskustan entinen kansanedustaja Eeva-Maria Maijala kolme ääntä. Yksi valtuutettu jätti tyhjän äänestyslipun.

Vauhkonen on toiminut aiemmin muun muassa Sodankylän hallinto- ja talousjohtajana, Härkätien kuntayhtymän talousjohtajana sekä Johtamistaidon Opiston kehittämispäällikkönä.

Päivi Vauhkonen

– Koen, että kunnanjohtajan tehtävässä voin tehdä hyvää paikallisyhteisölle ja siten merkityksellistä työtä. Osaamiseni ja kokemukseni soveltuvat tehtävään hyvin ja olen asunut useita vuosia Lapissa, kertoo Vauhkonen hakeutumisestaan Pelkosenniemelle.

Hakijoita oli kuusi, joista neljä haastateltiin. Vauhkosen kieltäytymisen varalle valtuusto valitsi Eeva-Maria Maijalan. Maijala sai varapaikalle kymmenen ääntä, Pirkko Mattila yhden äänen ja Päivi Alaoja yhden äänen.

Pelkosenniemi joutui valitsemaan uuden kunnanjohtajan, kun helmikuussa valittu Aarne Mäkelä ei ottanutkaan virkaa vastaan, vaan jäi Kittilään vs. sivistysjohtajaksi.

 

Juttua muutettu 26.6. klo 12.50: Lisätty Vauhkosen kommentti.