kuva: Jorma Ylönen
Pieksämäen kaupunginjohtaja työskentelee Latomoksi kutsutussa Vanhassa Raamattutalossa. Yrjö A. Waskisen suunnittelema Raamattutalo rakennettiin 1949 Suomen Kirkon Sisälähetysseuran kirjapaino- ja toimistorakennukseksi.

Etelä-Savossa sijaitseva 18 000 asukkaan Pieksämäki on käynnistänyt uuden kaupunginjohtajan etsimisen. Kaupunginjohtajan virka täytetään viiden vuoden määräajaksi syyskuun alusta alkaen.

– Uskon, että Pieksämäki kiinnostaa hakijoita. Kaupungin väkiluku on laskenut, mutta olemme edelleen kohtalaisen kokoinen kaupunki ja kehittämisen edellytykset ovat täällä olemassa, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Sepponen, kesk., sanoo.

Viran määräaikaisuutta perustellaan muun muassa valtakunnalliseen sote-ratkaisuun liittyvällä epävarmuudella.

– Viiden vuoden kuluttua tilanne voi olla ihan toisenlainen kuin nyt. Tätä nykyä meillä on perusturva kaupungin oman toimintana, Sepponen kertoo.

Pieksämäki valitsee seuraajaan Tapio Turuselle, joka on ollut kaupunginjohtajan virassa vuodesta 2002. Turunen jätti tehtävänsä helmikuussa 2018 sen jälkeen, kun kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt hänen kanssaan neuvotellun erosopimuksen. Sopimuksella ratkaistiin Turusen ja luottamushenkilöiden välejä jo usean vuoden ajan hiertänyt luottamuspula.

Turunen sanoutui irti siten, että hänen viimeinen päivänsä virassa on 31. elokuuta 2019. Kaupunginjohtajan viransijaisena on toiminut hallintojohtaja Ulla Nykänen.

Kaupunginjohtajan haku alkoi 25. maaliskuuta ja se päättyy 23. huhtikuuta. Pieksämäellä on tavoitteena, että valtuusto valitsisi kaupunginjohtajan kokouksessaan 17. kesäkuuta.