Johanna Viita on toiminut Kuntaliiton maakunta-asioiden kehityspäällikkönä vuodesta 2016. (Kuva: Kuntaliitto)

Kuntaliiton maakunta-asioiden kehityspäällikkö, kauppatieteiden maisteri Johanna Viita siirtyy Pielaveden kunnanjohtajaksi. Pielaveden valtuusto valitsi Viidan tehtävään maanantaina.

Pielaveden kunnanhallitus oli yksimielisesti esittänyt Viidan valintaa, ja myös valtuustossa vallitsi täydellinen sopu. Vain kunnanhallituksen puheenjohtaja Mia Simpanen, kesk., käytti asiassa puheenvuoron – hän kehui hyvin sujunutta valintaprosessia.

Viita on toiminut Kuntaliiton maakunta-asioiden kehityspäällikkönä vuodesta 2016. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Kuuma-kuntien liikelaitoksen johtajana ja Etelä-Suomen maakuntaliittojen yhteistyöorganisaation johdossa. Hän tavoitteli Pielaveden kunnanjohtajan virkaa myös 2015, jolloin nykyinen kunnanjohtaja Vilma Kröger valittiin tehtäväänsä.

– Pielaveden kunnanjohtajan virka ei ole minulle mikä tahansa työtehtävä, vaan koen sen sydämenasiakseni. Juureni ovat syvällä Pielavedellä – isoisäni on täällä syntynyt, ja itse olen vieraillut täällä joka kesä 1960-luvulta lähtien, Viita sanoi valinnan jälkeen.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 13 hakijaa, joista 5 haastateltiin. Nykyinen kunnanjohtaja Vilma Kröger jättää tehtävänsä vuoden lopussa.