Pirre Seppänen on Siikalatvan uusi kunnanjohtaja
Pirre Seppänen työskentelee Helsingissä apulaispormestari Pia Pakarisen poliittisena erityisavustajana.

Siikalatvan valtuusto valitsi torstaina valtiotieteiden maisteri Pirre Seppäsen uudeksi kunnanjohtajaksi. Seppänen on Helsingin apulaispormestarin Pia Pakarisen, kok., poliittinen erityisavustaja.

Seppänen, 28, sai valtuuston vaalissa 14 ääntä ja yhteiskuntatieteiden maisteri, Pohjois-Pohjanmaan liiton hallintopäällikkö Kimmo Hinno 12 ääntä. Yksi ääni hylättiin. Siikalatvan kunnanhallitus oli esittänyt lukemin 4–3 Hinnon valintaa.

Seppänen on työskennellyt aiemmin muun muassa sisäministeri Paula Risikon erityisavustajana ja kokoomuksen eduskuntaryhmän poliittisena sihteerinä vastuullaan sosiaali- ja terveyspoliittiset kysymykset. Hän on toiminut eduskunnassa myös kokoomuskansanedustajien Lasse Männistön ja Sanna Lauslahden avustajana. Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäsen Seppänen oli vuonna 2014.

Kunnanjohtajan viran tavoittelijoita oli kahdella hakukierroksella yhteensä 24, joista 6 sai kutsun haastatteluun. Jatkohaastatteluun eteni Seppäsen ja Hinnon lisäksi Pellon kunnan elinvoimajohtaja Kai Korhonen.

”Haluan toimia nimenomaan kuntatasolla”

Pirre Seppänen, miksi kunnanjohtajan työ kiehtoo?

– Olen työskennellyt aiemmin myös ministeriössä, mutta aika Helsingin kaupungin palveluksessa on osoittanut, että haluan toimia nimenomaan kuntatasolla. Kunnalla on konkreettisesti avaimet siihen, millaista on asukkaiden ja yritysten arki.

Miksi halusit hakeutua Siikalatvaan?

– Siikalatva on rohkea kunta ja edelläkävijä tilanteessa, joka haastaa kaikkia pienempiä kuntia. Siikalatvalaisten asenne on tehnyt minuun vaikutuksen. Ajattelin, että voisin oman kokemukseni avulla kehittää kuntaa vielä seuraavalle tasolle, yhdessä kuntalaisten kanssa.

Millaisena näet Siikalatvan tulevaisuuden?

– Koko maata koettelee nyt kriisi, jonka vaikutuksia emme täysin osaa ennustaa. Minulle tärkeää on kuitenkin toimia sen puolesta, että nykyiset hyvät palvelut saadaan pidettyä kuntalaisten käytössä. Näen, että Siikalatvalla on erinomaiset mahdollisuudet menestyä myös jatkossa, kunhan huolehdimme perusasioista ja saamme panostettua elinvoimaisuuteemme.

Onko sinulla sukusiteitä Siikalatvan kuntaan?

– Ei ole, mutta naapurikuntaan Vaalaan on. Isäni on sieltä kotoisin. Itse olen syntynyt Jyväskylän Vaajakoskella ja varttunut Lahdessa.