Jani Pitkäniemi on toiminut valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston osastopäällikkönä vuodesta 2017. (Kuva: Liisa Takala)

Porvoon kaupunginhallitus esittää äänin 11–2 valtuustolle, että kaupunginjohtajaksi valitaan kauppatieteiden maisteri, valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston osastopäällikkö Jani Pitkäniemi.

Pitkäniemen valintaa esitti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jorma Wiitakorpi, kok., ja Pitkäniemen takana olivat myös Elin Blomqvist-Valtonen, r., Vilhelmiina Eskola, sd., Johnny Holmström, r., Eeva Puromies, vihr., Sami Ryynänen, sd., Kevin Servin, ps., Frida Sigfrids, r., Nina Uski, kok., Mikko Valtonen, sd., ja Markku Välimäki, kok.

Johan Söderberg, r., esitti Inkoon kunnanjohtajan Robert Nymanin valintaa. Nymania kannatti Söderbergin lisäksi Gia Mellin-Kranck, r.

Pitkäniemi on toiminut osastopäällikkönä vuodesta 2017, ja hän aloitti toisen viisivuotiskautensa kesäkuussa 2022. Hän on toiminut aiemmin muun muassa VM:n kunta- ja aluehallinto-osaston kuntatalousyksikön päällikkönä sekä talous- ja rahoitusasioiden erityisasiantuntijana Suomen EU-edustustossa Brysselissä.

Valtuusto valitsee kaupunginjohtajan 13. maaliskuuta.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä