Jari Korkki työskentelee maaliskuun alusta alkaen kolme päivää viikossa Pyhtään kunnan palveluksessa. (kuva: Pyhtään kunta)

Toimittaja ja kirjailija Jari Korkki on valittu Pyhtään kunnan viestintä- ja markkinointiasiantuntijaksi 1.3.2021 alkaen.

Korkki on palkattu viestintä- ja markkinointiasiantuntijan tehtävään osa-aikaisesti. Hän työskentelee kunnan palveluksessa kolme päivää viikossa. Osa-aikaisuus mahdollistaa sen, että Korkki voi jatkaa myös journalistisia ja kirjallisia askareitaan.

Korkki on työskennellyt muun muassa YLE:n politiikan toimituksessa sekä tuottajana BBC:llä Lontoossa. Tällä hetkellä Korkki toimii vapaana toimittajana sekä tietokirjailijana.

– Olen asunut puolittain Kotkassa parikymmentä vuotta ja viihtynyt mainiosti. Uuden tehtävän myötä Kymenlaakson kehumiseen voi ehkä käyttää hieman työaikaakin. Vakavammin puhuen Pyhtää on dynaaminen kunta, jolla on vireillä useita valtakunnallisestikin kiinnostavia hankkeita, Korkki sanoo Pyhtään kunnan tiedotteessa.

Viestintä- ja markkinointiasiantuntijan tehtävä on uusi Pyhtään kunnassa. Sen avulla aiotaan viedä eteenpäin valtuuston joulukuussa 2020 hyväksymän kuntastrategian tavoitetta: Pyhtää kartalle. Parhaillaan Pyhtää pyrkii valtakunnallisen erä- ja luontokulttuurimuseon sijoituspaikkakunnaksi yhdessä 24 muun kunnan kanssa.

– Pyhtää kartalle -tavoite edellyttää kunnalta erottautumista kuntakentällä ja vahvaa viestintää, sanoo kunnanjohtaja Jouni Eho.