Yrjö Erosen määräaikainen pesti Rääkkylän kunnanjohtajana venyi yli kahden vuoden mittaiseksi. (Kuva: Riikka Hurri)

Rääkkylän kunnanhallitus esittää valtuustolle yhteiskuntatieteiden maisteri Matti Kuittisen valintaa kunnanjohtajaksi. Kuittinen, 40, on keskustan Karjalan piirin toiminnanjohtaja, Tohmajärven viidennen kauden kunnanvaltuutettu ja Pohjois-Karjalan aluevaltuutettu.

Kunnanhallitus esitys noudattaa asiaa valmistelleen haastatteluryhmän kantaa. Hallitus esittää, että ensimmäiselle varasijalle valitaan hallintotieteiden maisteri Esko Rautiainen ja toiselle varasijalle rakennusinsinööri Jarmo Latikka.

Maanantaisessa kokouksessa kunnanhallituksen jäsen Osmo Tikkanen, ps., esitti Liisa Ahosen, kok., kannattamana Esko Rautiaisen valintaa. Lukuihin 5–2 päättyneessä äänestyksessä Kuittisen takana olivat Harri Laasonen, kesk., Marjukka Konttinen-Lappalainen, vas., Markku Laasonen, kesk., Ona Makkonen, kesk., ja Sari Hirvonen, kesk. Rautiasen valinnan puolesta äänestivät Tikkanen ja Ahonen.

Virkaa tavoitteli kahdella hakukierroksella yhteensä yhdeksän hakijaa, joista Kuittinen, Rautiainen ja Latikka saivat haastattelukutsun.

MainosRääkkylän määräaikaisena kunnanjohtajana helmikuun 2020 alusta toiminut Yrjö Eronen jättää tehtävänsä huhtikuun alussa. Eronen, 72, on jo kertaalleen jäänyt eläkkeellä Rääkkylän kunnanjohtajan virasta. Hän toimi kunnanjohtajana 2007–2013.

Kunnanjohtajan virka oli haettavana jo elokuussa 2020, mutta valtuusto päätti tuolloin jättää viran täyttämättä. Lykkäyksellä haluttiin varmistaa jatkuvuus neuvotteluissa ja järjestelyissä, jotka koskivat Pohjois-Karjalan tietoverkko-osuuskuntaa ja sote-palveluja. Kuntavaalien siirtyminen ja Rääkkylän kunnan joutuminen arviointimenettelyyn lykkäsivät kunnanjohtajan hakua vielä niin, että virka julistettiin haettavaksi vasta tämän vuoden helmikuussa.