Lapinlahti on 9100 asukkaan kunta Pohjois-Savossa. Se on tunnettu maito- ja meijeripitäjänä, mutta siellä on runsaasti myös konepaja- ja metallialan yrityksiä. Kärkielinkeinot yhdistyvät kunnan markkinointikuvissa. (Kuva: Lapinlahden kunta)

Lapinlahden kunnanhallitus poimi torstaina kunnanjohtajan virkaa hakeneiden joukosta viisi haastateltavaa. Haastatteluun menevät kauppatieteiden maisteri Atte Rantanen, filosofian maisteri Minna Heikkinen, filosofian tohtori Henri Ruotsalainen, yhteiskuntatieteiden maisteri Juho Pulkka ja filosofian maisteri Taina Väre.

Henri Ruotsalainen on Rautavaaran kunnanjohtaja. Atte Rantanen työskenteli viime vuoden loppuun saakka Kemijärven kaupunginjohtajana.

Minna Heikkinen työskentelee Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy:n toimitusjohtajana ja Taina Väre Kuntaliiton erityisasiantuntijana vastuualueinaan maaseudun kehittäminen ja pienkunta-asiat. Juho Pulkka on Iisalmen kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja Pohjois-Savon hyvinvointialueen projektikoordinaattori.

Virkaa tavoitteli 12 hakijaa ja yksi suostumuksensa antanut. Hakuaika päättyi maanantaina 27. maaliskuuta.

Mainos