kuva: Rauman kaupunki
Rauma valitsee uuden kaupunginjohtajan 24. helmikuuta.

Rauman kaupunginhallitus vie kaupunginjohtajan valinnan valtuustoon kahden kärjen taktiikalla. Se esittää, että valtuusto valitsee uudeksi kaupunginjohtajaksi joko Ari Korhosen tai Johanna Luukkosen. Kärkiehdokkaiksi valikoituneet Korhonen ja Luukkonen kävivät kaupunginhallituksen haastateltavina maanantaina.

Ari Korhonen on filosofian maisteri ja Raision kaupunginjohtaja. Hän on työskennellyt Raision johdossa syksystä 2010 ja toiminut aiemmin muun muassa SDP:n puoluesihteerinä. Hallintotieteiden maisteri Johanna Luukkonen on johtanut Laitilan kaupunkia elokuusta 2017. Sitä ennen hän toimi Kangasniemen kunnanjohtajana.

Kaupunginjohtajan virkaan saapui 10 hakemusta. Valintaa valmistellut toimikunta haastatteli kahdeksan hakijaa, joista viisi lähetettiin soveltuvuustesteihin.

Kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan 24. helmikuuta. Nykyinen kaupunginjohtaja Kari Koski jää eläkkeelle kesäkuun lopussa 2020. Hänen viimeinen työpäivänsä on 30. huhtikuuta, minkä jälkeen hän on vuosilomalla.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.