kuva: Martta Nieminen
Pelkosenniemi valitsee helmikuussa uuden kunnanjohtajan.

Pelkosenniemen kunnanhallitus päätti maanantaina kutsua neljä kunnanjohtajakandidaattia haastatteluun. Kutsutut ovat hallintotieteiden maisteri Esko Rautiainen, Master of Strategic Studies Ilkka Peura, kasvatustieteiden tohtori Aarne Mäkelä ja kauppatieteiden maisteri Timo Kiviaho.

Rautiainen on toiminut kunnanjohtajana Mellilässä, Askolassa ja Puolangalla, Peura on työskennellyt muun muassa vastaanottokeskuksen johtajana Kauhavalla ja Mäkelä on parhaillaan Kittilässä vs. sivistysjohtajana. Kiviaho on China Tekway Oy:n varatoimitusjohtaja.

Haastattelut pidetään 22. tammikuuta. Kunnanhallitus käsittelee kunnanjohtajan valintaa 24. tammikuuta ja valtuusto 1. helmikuuta.

Johtajaehdokkaita oli 7. tammikuuta päättyneen haun jälkeen 13. Pelkosenniemi käynnisti viran täyttämisen jo kesällä. Syyskuussa päättyneen toisen hakukierroksen jälkeen täyttö pantiin kuitenkin jäihin, sillä Pelkosenniemi ja Savukoski selvittivät mahdollisuutta yhteiseen kunnanjohtajaan. Joulukuussa Pelkosenniemi päätti täyttää viran neljän vuoden määräajaksi.

MainosKunnanjohtajan virka avautui, kun Pertti Severinkangas valittiin viime kesäkuussa Siikajoen kunnanjohtajaksi. Severinkangas johti Pelkosenniemeä vuodesta 2015.