Rinna Ikola-Norrbacka on toiminut Asikkalan kunnanjohtajana vuodesta 2017.

Suomen Kuntajohtajat ry:n puheenjohtajaksi vuodelle 2022 on valittu Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka.

Ikola-Norrbacka on toiminut Asikkalan kunnanjohtajana vuodesta 2017 ja sitä ennen, vuodesta 2014, Sulkavan kunnanjohtajana. Ikola-Norrbacka on koulutukseltaan hallintotieteiden tohtori, ja hän toimi ennen kuntajohtajauraansa tutkijana ja opettajana Vaasan yliopistossa.

Ikola-Norrbacka sanoo, että kunnanjohtajan työ on näköalapaikka yhteiskuntaan.

– Tällä hetkellä kuntajohtajia puhuttuu erityisesti hyvinvointialueiden valmistelu. Myös peruspalveluiden ylläpidon ja kehittämiseen tulevaisuuden rahoitus pohdituttaa, samoin maankäyttö- ja rakennuslain uudistus.

– Kuntajohtajien yhdistyksessä olemme viime aikoina paljon puhuneet myös kuntajohtajien ja yleensäkin kuntatyön näkyväksi tekemisestä eli siitä miten monipuolista ja mielenkiintoista kuntatyö ja kuntajohtaminen on.

Hallitukseen kuuluvat Keski-Suomen, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon alueelta Harri Anttila Rautjärveltä (varajäsen Helena Vuopionperä-Kovanen, Toivakka), Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin alueelta Tuomas Lohi Kempeleeltä (Laura Enbuska-Mäki, Muonio), Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson alueelta Rinna Ikola-Norrbacka Asikkalasta (Kalle Larsson, Tammela), Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Kainuun alueelta Jarmo Pirhonen Kuopiosta (Pekka Hirvonen, Kitee), Pirkanmaalta Antti Peltola Akaalta (Annu Kuusisto, Urjala), Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjamaan alueelta Vesa Koivunen Alajärveltä (Mikko Löfbacka, Ulvila), Uudeltamaalta Jukka-Pekka Ujula Porvoosta (Tuija Telén, Karkkila), Varsinais-Suomesta Seija Österberg Mynämäeltä (Jari Rantala, Loimaa) ja ruotsinkielisistä kunnista Mikael Grannas Sipoosta (Erika Strandberg, Kemiönsaari).

Yhdistyksen varapuheenjohtajana toimii Tuomas Lohi. Toiminnantarkastajia ovat Ari Sopanen Kaavilta ja Vesa Lakaniemi Eurajoelta ja varatoiminnantarkastajia Petri Koivula Padasjoelta ja Jari Kesäniemi Forssasta.

Yhdistyksen uusi hallitus valittiin Hämeenlinnassa 5. marraskuuta pidetyssä vuosikokouksessa.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä