Ylivieska-Raahen käräjäoikeus on varannut kolme istuntopäivää Pyhäjärven kaupungin ja Tita Rinnevaaran välisten erimielisyyksien käsittelyyn. Vuonna 2010 Pyhäjärven kaupunginjohtajana aloittanut Rinnevaara hakee entiseltä (tai tulkinnasta riippuen nykyiseltä) työnantajalta vahingonkorvauksia saamatta jääneistä palkoista, eläkemenetyksistä ja syrjinnästä. Korvausvaatimukset ovat tällä hetkellä yhteensä yli 170.000 euroa.

Tita Rinnevaara valittiin Heinolan kaupunginjohtajaksi marraskuussa 2011. Käräjillä kohtaavilla osapuolilla on vahvasti eriävä näkemys siitä, onko Rinnevaara ollut Heinolaan mennessään virkavapaalla vai onko hän eronnut. Heinolan kaupunginjohtajan pesti jäi lyhkäiseksi ja myös siellä on käyty virkasuhteen päättymisen tiimoilta käräjiä.

Se, onko Tita Rinnevaara tällä hetkellä Pyhäjärven kaupunginjohtaja vaiko ex-kaupunginjohtaja, selviää kun korkein hallinto-oikeus antaa asiassa päätöksensä. Pyhäjärven kaupunginvaltuusto myönsi helmikuussa 2013 Rinnevaaralle eron kaupunginjohtajan virasta. Hän ei kuitenkaan siinä vaiheessa enää hyväksynyt virkasuhteen päättymistä, vaan valitti siitä Oulun hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeuden päätöksen täytäntöönpanokiellosta on puolestaan Pyhäjärven kaupunki valittanut edelleen.

Käräjäoikeus aloittaa vahingonkorvausjutun käsittelyn tiistaina jatketulla valmistelulla ja pääkäsittelyllä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä