Kangasniemi valitsi uuden kunnanjohtajan. (kuva: Kangasniemen kunta/Paula Pylvänäinen)

Kangasniemen valtuusto valitsi maanantaina vt. kunnanjohtajana toimivan Risto Nylundin yksimielisesti kunnanjohtajaksi. Nylund on Kangasniemen talous- ja hallintojohtaja.

Nylund, 60, on työskennellyt Kangasniemen kunnan palveluksessa vuoden 2016 alusta lähtien. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Päijät-Hämeen kuntien omistaman Päijät-Tili Oy:n toimitusjohtajana ja Nastolan kunnan talouspäällikkönä.

Nylund on hallintotieteen maisteri Tampereen yliopistosta, ja hän lukeutuu myös Tampereen yliopiston kunnallistutkinnon suorittaneisiin sosionomeihin.

Nylund ei hakenut virkaa, vaan antoi suostumuksensa sen jälkeen, kun valintatyöryhmän ykkösehdokas ei halunnutkaan siirtyä Kangasniemelle. Kieltäytynyt johtajakandidaatti oli Harjavallan perusturvajohtaja Kimmo Mäkelä.

Mainos– Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen ja huojentunut tämän valintaprosessin jälkeen. Saimme paljon hakijoita ja lopulta uuden kunnanjohtajan, jonka osaamisen jo tiedämme, valtuuston ja valintatyöryhmän puheenjohtaja Tommi Vehmala, kesk., sanoo.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 21 hakijaa, joista kuusi haastateltiin. Kangasniemen kuntaa vuodesta 2014 johtanut Johanna Luukkonen siirtyi kesällä Laitilan kaupunginjohtajaksi.