Rovaniemen kaupunginvaltuusto valitsi Ulla-Kirsikka Vainion kaupunginjohtajaksi joulukuussa 2019. Vainio työskenteli aiemmin Porin kaupungin ympäristö- ja lupapalveluiden toimialajohtajana. (Kuva: Marika Virtanen / Porin kaupunki)

Rovaniemen kaupunginvaltuusto myönsi maanantaina vastuuvapauden kaupungin toimielinten jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille vuodelta 2020.

Näin myös kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio sai vastuuvapauden päätöksestään kotiuttaa kaupungin sijoituksia syksyllä 2020 sekä päätöksestään hankkia asiantuntijapalveluita sen jälkeen, kun kaupungin johdolle oli syntynyt epäilys riskienhallinnan puutteesta kaupungin sijoituksissa.

Tarkastuslautakunnan pohjaesitys oli, että kaupunginjohtajalle ei myönnetä vastuuvapautta. Valtuusto myönsi vastuuvapauden ratkaisevassa äänestyksessä Terhi Heikkilän, sd., vastaesitykseen perustuen lukemin 29-20. Kaksi valtuutettua äänesti tyhjää.

Vyyhti sai alkunsa viime vuonna, kun kävi ilmi, että Rovaniemen kaupunki on tehnyt vuonna 2017 kahden miljoonan euron sijoituksen niin sanottuun pikavippifirmaan. Kaupunginhallituksella ei ollut tietoa siitä, että sijoituskohde ei ollut Finanssivalvonnan alainen yhtiö.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)