Matias Hilden on siirtymässä Puumalasta Ruokolahden kunnanjohtajaksi.

Ruokolahden kunnanhallitus esittää valtuustolle Matias Hildenin valintaa kunnanjohtajaksi. Kunnanhallitus ei edes kutsu muita hakijoita haastatteluun.

– Hilden oli ansiovertailussa aivan ehdoton kärki. Hän erottui selvästi muista kuntajohtajakokemuksellaan, hänellä on sitä lähes 11 vuotta, perustelee kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paananen, kesk., esitystä.

Kokoomuksen edustaja Timo Kärki jätti päätökseen eriävän mielipiteensä. Hän olisi kutsunut haastatteluun Hildenin, Jarkko Kohon ja Teppo Koskisen, mutta ei saanut esitykselleen kannatusta.

Matias Hilden, 33, on hallintotieteiden maisteri. Hänet valittiin Puumalan kunnanjohtajaksi 24-vuotiaana 2011. Syyskuusta 2017 toukokuuhun 2019 Hilden työskenteli kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen, kesk., erityisavustajana valtiovarainministeriössä. Jo ennen Puumalan-vuosiaan hän toimi Pielavedellä vt. kunnanjohtajana.

Ruokolahti on täyttänyt kunnanjohtajan virkaa koko syksyn. Valtuusto valitsi Anu Sepposen kunnanjohtajaksi elokuussa, mutta valinta kariutui, kun kunnan ja Sepposen neuvottelut johtajasopimuksesta menivät umpisolmuun. Virka avattiin uudelleen haettavaksi lokakuussa, ja sitä tavoitteli 11 hakijaa.

Ruokolahden valtuusto valitsee kunnanjohtajan 23. marraskuuta.