kuva: Pekka Moliis
Esko Rautiainen setvi vuosi sitten Puolangalla tykkylumien aiheuttamia tuhoja yhdessä avohuollon esimiehen Marjatta Heikkisen kanssa.

Esko Rautiainen on valittu Savukosken kunnanjohtajan viransijaiseksi vuodeksi 2019. Rautiainen on hallintotieteiden maisteri, ja hän on aiemmin työskennellyt kunnanjohtajana Puolangalla, Askolassa ja Mellilässä.

Rautiainen on tavoitellut myös Savukosken naapurissa sijaitsevan Pelkosenniemen kunnanjohtajan virkaa ja on siellä yksi neljästä kärkiehdokkaasta, jotka on kutsuttu haastatteluun.

Savukosken kunnanhallitus valitsi Rautiaisen viransijaiseksi keskiviikkona äänin 4–3. Vastaehdokkaana oli hallintotieteiden maisteri Olli-Pekka Salminen, joka on toiminut Kemijärven kaupunginjohtajana ja Tervon kunnanjohtajana. Salminen teki viime syksynä Pelkosenniemen ja Savukosken kuntien toimeksiannosta selvityksen mahdollisesta yhteisestä kunnanjohtajasta.

Savukosken kunnanjohtaja Antti Mulari on virkavapaalla ja työskentelee vuoden loppuun saakka Posiolla hallintojohtajan sijaisena. Tammikuun ajan kunnanjohtajan sijaisena Savukoskella toimii sosiaalisihteeri-lastenvalvoja Kari Hyötylä.