kuva: SeAMK
SeAMKin kampus sijaitsee Framin alueella kaupunkikeskustan tuntumassa.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun hallitus on päättänyt jatkaa rehtori-toimitusjohtajan tehtävän hakuaikaa. Uusi hakuaika päättyy 1. kesäkuuta. Tähän mennessä tehtävää hakeneet otetaan edelleen huomioon.

Ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Kari Hokkanen kertoo, että päätös johtui valintaprosessin aikana tulleista yllättävistä vetäytymisistä.

– Hallitus katsoi, että voi olla niin että jotkut jättivät hakematta, koska vararehtoria pidettiin todennäköisenä valintana, Hokkanen sanoo ja viittaa vararehtori Elina Varamäen vetäytymiseen.

Varamäen lisäksi kisasta oli vetäytynyt tekniikan tohtori Pauli Kuosmanen Tampereelta. Torstaina vetäytymisestään tiedotti myös kolmas soveltuvuusarvioon valikoitunut hakija, Alajärven kaupunginjohtaja, filosofian tohtori Vesa Koivunen.

– Haluan palauttaa työskentelyrauhan Alajärven kaupungin organisaatioon ja keskittää kaikkien ajatukset käynnissä oleviin Alajärven kaupungin strategiauudistukseen, talouden tasapainottamiseen ja organisaatiouudistukseen. Tämän lisäksi Alajärven kaupunki on mukana erityiskuntajakoselvityksessä Kyyjärven kanssa, joka myös tulee työllistämään suuresti koko keskushallintoa ja ylintä luottamushenkilöjohtoa, Koivunen sanoo tiedotteessaan.

Virkaa tavoitteli ensimmäisessä haussa 13 hakijaa, joista 5 sai haastattelukutsun. Varamäen, Kuosmasen ja Koivusen lisäksi haastatteluun etenivät kasvatustieteiden tohtori Risto Honkonen Nokialta ja tekniikan tohtori Marjaana Suutarinen Espoosta.

Hokkasen mukaan päätös rehtorivalinnasta tehdään ammattikorkeakoulun hallituksen kokouksessa 18. kesäkuuta. SeAMK hakee uutta rehtori-toimitusjohtajaa oppilaitosta yli 25 vuotta luotsanneen Tapio Varmolan seuraajaksi.