kuva: Alavuden kaupunki
Alavus valitsee kaupunginjohtajan kesäkuussa.

Alavuden kaupunginhallituksen nimeämä työryhmä on valinnut kaupunginjohtajan virkaa hakeneista seitsemän haastateltavaa.

Haastatteluun kutsutut ovat Liisa Heinämäki, Juha Jokitalo, Toni Leppänen, Jari Rantapelkonen, Antti Saartenoja, Antti Takala sekä Juha Viitasaari.

Jokitalo, Rantapelkonen ja Viitasaari ovat kunnanjohtajia. Jokitalo työskentelee kunnanjohtajana Konnevedellä, Rantapelkonen Enontekiöllä ja Viitasaarissa Soinissa.

Heinämäki on perusturvan ja toimeliaisuuden kokonaisuudistuksen eli TOIMI-hankkeen projektipäällikkö valtioneuvoston kansliassa. Leppänen on Varkauden hallintojohtaja, Saartenoja Etelä-Pohjanmaan liiton vs. maakuntajohtaja ja Takala Alavuden sivistysjohtaja.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Virkaa tavoitteli 21 hakijaa. Alavus valitsee kesäkuussa seuraajan Pekka Ala-Mäenpäälle, joka jää eläkkeelle helmikuun alussa 2020.

– Olemme hyvin tyytyväisiä hakijajoukkooon. Alavus on yksituumainen ja elinvoimainen kaupunki, ja siksi avoin virkamme herätti runsaasti kiinnostusta, kaupunginhallituksen ja valintatyöryhmän puheenjohtaja Lasse Anttila, kesk., sanoo.