Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Siikalatva valitsi uuden kunnanjohtajan. Kunta syntyi 2009, kun Kestilä, Piippola, Pukkila ja Rantsila yhdistyivät.

Siikalatvan kunnanvaltuusto valitsi keskiviikkona Pekka Iivarin uudeksi kunnanjohtajaksi. Valinta oli yksimielinen.

Iivari oli löytänyt moton kunnanjohtajan ja kunnan luottamushenkilöiden yhteistyölle Kalevalasta – vietettiinhän keskiviikkona Kalevalan päivää.

– Lyökäämme käsi kätehen, sormet sormien lomahan, lauloaksemme hyviä, parahia pannaksemme, Iivari lausui kiitospuheessaan.

Iivari kehui kunnan päättäjiä aiemman kunnanjohtajan Pirre Seppäsen kaudella tehdystä työstä kunnan kehittämiseksi.

. Olette rakentaneet vahvan Siikalatvan, jolla on hyvät mahdollisuudet mennä eteenpäin tässä myrskyisässä maailmassa. Kuntatalous on vahva, ja vaikka uhkia onkin olemassa valtionosuusuudistuksen ja verotulojen suhteen, tällä toimintatavalla eli ketteryydellä ja yritysmyönteisyydellä päästään pitkälle.

Iivari on filosofian tohtori. Hän on työskennellyt muun muassa Lapin ammattikorkeakoulun yliopettajana. Hänet valittiin viime vuoden kesäkuussa Kemijärven kaupunginjohtajaksi, mutta hän purki virkasuhteensa lokakuussa kolmen kuukauden työskentelyn jälkeen. Hän on toiminut myös Tulevaisuuden Kemijärvi -yhteislistan valtuutettuna ja Kemijärven kaupunginvaltuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana.

Varalle valtuusto valitsi Päivi Keisasen. Hän on Pohjois-Pohjanmaan liiton kehittämispäällikkö.

Siikalatvan kunnanjohtajan paikka avautui, kun Pirre Seppänen valittiin Lieksan kaupunginjohtajaksi. Hakemuksia kertyi kahdella hakukierroksella yhteensä 19. Haastattelukutsun sai 5 johtajaehdokasta. Soveltuvuusarviointiin eteni Iivarin ja Keisasen lisäksi Kiuruveden hallinto- ja talousjohtaja Juho Jukkola.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä