Marketta Kitkiöjoki on työskennellyt Sysmän kunnanjohtajana vuodesta 2006. (Kuva: Lauri Rotko)

Sysmän valtuusto erotti kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoen maanantaina 2. lokakuuta luottamuspulan perusteella.

Tilapäisen valiokunnan esitystä erottamisesta kannatti 15 valtuutettua, 5 oli vastaan ja yksi äänesti tyhjää, joten irtisanomisen taakse syntyi vaadittava kahden kolmasosan enemmistö. Valtuusto vapautti Kitkiöjoen tehtävästään välittömästi.

Epäluottamuksen syiksi tilapäisen valiokunnan esityksessä mainittiin luottamushenkilöiden vähättely ja aliarviointi sekä puutteet henkilöstöjohtamistaidoissa. Valiokunta katsoi, että kunnanjohtajaa kohtaan koetulla epäluottamuksella on suuria vaikutuksia kunnan päätöksentekoprosessiin.

Kitkiöjoki on työskennellyt Sysmän kunnanjohtajana vuodesta 2006. Hän on kiistänyt irtisanomisen perusteet ja pitänyt niitä keinotekoisina, epämääräisinä, ristiriitaisina ja yksilöimättöminä.

Irtisanomista puidaan todennäköisesti jatkossa hallinto-oikeuksissa. Kitkiöjoki sanoi Kuntalehden haastattelussa syyskuussa, että katsoo kortit loppuun asti.

– Olen juristi ja katson asioita oikeuksien ja myös velvoitteiden kautta. Minun on hirveän vaikea luopua oikeuksistani, hän totesi.

Lue myös: