Teemu Nieminen on Kokemäen uusi kaupunginjohtaja. (kuva: Kaija Marjanen)

Kokemäen valtuusto valitsi maanantaina Teemu Niemisen uudeksi kaupunginjohtajaksi.

Kauppatieteiden maisteri Teemu Nieminen on työskennellyt kokemäkeläisen Kokema Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2003. Kokema valmistaa alumiinisia sälerullaverhoja, turvakaltereita, rulo-ovia, pikanosto-ovia sekä teräksisiä saksiveräjiä. Nieminen on myös Kokemäen Sähkö Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Valinta oli täpärä, sillä Nieminen sai valtuuston virkavaalissa 14 ääntä ja Kaarinan kaupungin hallinnon asiantuntija Juuso Alatalo 13 ääntä.

Niemisen kipinä kaupunginjohtajaksi on kytenyt jo 2000 -luvun alusta, jolloin hän toimi Huittisten kaupungin elinkeinoasiamiehenä. Kun Kokemäen kaupunginjohtajan tehtävä tuli syksyllä hakuun, hän katsoi vuosien saatossa kerääntyneen osaamisensa ja kokemuksensa olevan juuri sitä, mitä kaupunginjohtajalta vaaditaan ja päätti hakea.

– Viimeisen 17 vuoden aikana on kertynyt paljon elämänkokemusta, osaamista johtajuudesta sekä yrittäjyydestä. Myös yhteistyöverkostoni on laajentunut, Nieminen kertoo.

– Halusin päästä kehittämään omaa kotiseutuani ja kotikaupunkia vieläkin elinvoimaisemmaksi. Kokemäellä on paljon hyviä puolia: mahtava luonto, hyvät julkiset palvelut ja aktiivinen elinkeinoelämä. Täällä on hyvä elää, asua ja yrittää.

Kokemäen kaupunginjohtajan paikkaa tavoitteli 12 hakijaa, joista 4 sai kutsun haastatteluun. Soveltuvuusarviossa kävivät Alatalo ja Nieminen. Virka tuli tavoiteltavaksi sen jälkeen, kun kaupunginjohtajana toiminut Nina Kivi irtisanoutui syyskuussa luottamuspulan takia. Kivi valittiin kaupunginjohtajaksi kesäkuussa 2018.

EDIT: Lisätty Niemisen kommentit 15.12. klo 9.00.