Kokemäelle etsitään jälleen uutta kaupunginjohtajaa. Tällä kertaa hakemuksia tuli täysi tusina.

12 henkilöä on kiinnostunut avoinna olevasta Kokemäen kaupunginjohtajan vakinaisesta virasta. Paikka tuli avoimeksi, kun vuonna 2018 kaupunginjohtajaksi valittu Nina Kivi irtisanoutui syyskuussa. Irtisanoutumisen taustalla oli kaupunginvaltuuston kokema luottamuspula suhteessa kaupunginjohtajaan. Kaupungin tiedotteen mukaan kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen tavoitteet kaupungin johtamisessa ovat eronneet toisistaan muun muassa viestinnällisissä asioissa ja kaupungin esille tuomisessa.

Määräaikaan mennessä kaupunginjohtajan virkaa hakivat: Tero Alamäki (Kokemäki), Ilari Alaruka (Kokemäki), Juuso Alatalo (Mynämäki), Abdullah Alhouri (Pori), Pirkko Hakuni (Kokemäki), Matti Kannus (Kangasala), Marjo Kaplas (Kangasala), Timo Kaunisto (Hämeenlinna), Anssi Lehmusvaara (Pori), Riikka Moilanen (Oulu), Teemu Nieminen (Kokemäki) ja Henrik Vase (Pori).

Hakijoista Juuso Alatalo on Mynämäen kunnanvaltuuston puheenjohtaja, joka on viime aikoina ollut loppusuoralla ainakin parissa kuntajohtajavalinnassa Varsinais-Suomen alueella. Hän on toiminut muun muassa Sauvon vs. kunnanjohtajana.

Timo Kaunisto ja Riikka Moilanen ovat puolestaan keskustan entisiä kansanedustajia. Moilanen toimii tällä hetkellä Oulaisten kaupungin vs. hallintojohtajana.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*