kt: Tervon valtuusto valitsi Seppo Niskasen yksimielisesti kunnanjohtajaksi helmikuussa 2020.

Tervon kunnanjohtaja Seppo Niskanen jättää tehtävänsä. Hän on irtisanoutunut, ja kunnanhallitus on myöntänyt hänelle eron 16.3.2022 lukien.

Tervon kunnanhallituksen puheenjohtaja Touko Raatikainen, kesk., sanoo, että irtisanoutuminen on täysin Niskasen oma päätös, eikä kyse ole luottamuspulasta.

Niskanen kertoo Sisä-Savo-lehdessä (juttu aukeaa tilaajille), että irtisanoutuminen oli pitkän pohdinnan tulos. Hän oli odottanut, että työssä olisi jäänyt enemmän aikaa kunnan kehittämiseen.

– Odotukseni kunnanjohtajan työtehtäviä kohtaan olivat erilaiset, kuin mitä ne käytännössä sitten olivat. Irtisanoutumiseeni ei liity mitään draamaa, vaan päätös on puhtaasti henkilökohtainen, hän sanoo.

Tervon valtuusto valitsi Niskasen yksimielisesti kunnanjohtajaksi helmikuussa 2020. Aiemmin hän työskenteli Suomen Metsäkeskuksessa elinkeinopäällikkönä Pohjois-Savon alueella.

Tervon kunnanjohtajan virka on julistettu haettavaksi, ja virka täytetään toistaiseksi voimassa olevana. Hakuaika päättyy tammikuun lopussa.