Kolari valitsi Kristiina Tikkalan kunnanjohtajaksi marraskuussa 2018.
kuva: Milla Salo / Kolarin kunta
Kolarin valtuusto valitsi Kristiina Tikkalan kunnanjohtajaksi 6. marraskuuta 2018.

Kolarin kunnanhallitus päätti tiistaina äänin 4–3 viedä kunnanjohtaja Kristiina Tikkalan irtisanomista eteenpäin kunnallisen viranhaltijalain nojalla.

Seuraavaksi on edessä Tikkalan kuuleminen. Tikkala saa kuulemiskutsun, jossa esitetään perusteet, joiden nojalla kunta harkitsee irtisanomista. Perusteluiksi on listattu muun muassa virkatehtävien laiminlyönnit ja epäasiallinen käyttäytyminen johtoryhmän jäseniä ja yksittäisiä kunnan työntekijöitä kohtaan.

Kunta aikoo palkata asianajajan eroprosessin läpiviemiseen. Irtisanomisesta päättää valtuusto.

Irtisanomismenettelyn aloittamisen takana olivat hallituksen puheenjohtajan Helena Kaikkonen-Tiensuun, kesk., lisäksi Raimo Kumpurinne, sd., Ira Pääkkölä, vas., ja Meän Kolari -yhteislistan Mikko Lipponen. Vastaan äänestivät Janne Raittimo, kesk., Orvo Vaattovaara, vas., ja Unto Friman, kesk. Vähemmistöön jääneiden mielestä kunnalla ei ole asiallisia ja painavia perusteita Tikkalan irtisanomiseen.

Kunnanjohtaja Tikkala ei aio erota itse. Hän on kertonut yhteistyönsä kunnan johtavien päättäjien vaikeutuneen sen jälkeen, kun hän puuttui Kolarissa vallitsevaan kuntakulttuuriin ja sanonut tilanteen kärjistyneen nopeasti ajojahdiksi.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.