Uuden kunnanjohtajan rekrytointi tulee Hailuodon kunnanhallituksen asialistalle 7. joulukuuta. (Kuva: Ville Miettinen)

Hailuodon kunnanvaltuusto on asettanut tilapäisen valiokunnan pohtimaan kunnanhallituksen puheenjohtajiston asemaa. Valtuusto asetti valiokunnan tiistaina lukemin 14–3.

Kuntalain mukaan valtuusto voi erottaa toimielimen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kesken toimikauden, jos he tai jotkut heistä eivät nauti valtuuston luottamusta. Vain puheenjohtajaa tai varapuheenjohtajaa ei voi erottaa, vaan erottamispäätös koskee puheenjohtajistoa kokonaisuudessaan.

Valiokunnan asettamisen taustalla on 19. lokakuuta pidetty valtuuston kokous. Kunnanjohtaja Aki Heiskasen mielestä kunnanhallituksen puheenjohtaja Maarit Parrila, kok., ja valtuutettu Marjut Toppi, kok., kohdistivat valtuustopuheissaan häneen epäasiallista kohtelua ja häirintää. Parrila ja Toppi kyseenalaistivat puheenvuoroissaan Hailuodon saaman mielenterveyspalkinnon perusteet ja katsoivat, että Heiskanen oli antanut palkinnon saamisen yhteydessä väärää tietoa kunnan taloustilanteesta ja kunnan työntekijöiden poissaoloista.

Heiskanen irtisanoutui ja kunnanhallitus vapautti hänet virkatehtävien hoidosta ylimääräisessä kokouksessaan 29. lokakuuta.

Uuden kunnanjohtajan rekrytointi tulee kunnanhallituksen asialistalle 7. joulukuuta. Väliaikaisena kunnanjohtajana toimii kunnansihteeri Maarit Alikoski.